Skip to main content

Can Vilada

Més de 150 anys d’història

L’establiment de Can Vilada té més de 150 anys d’història. Sempre situat a la plaça major de Vic ha vist durant el pas dels anys com la ciutat es transformava i també els costums alimentaris de la seva població.

El nom Can Vilada fou atorgat per Llucià Riera descendent de Vilada (Berguedà) que es va establir i fundar el negoci a mitjans del segle XIX.

Evolució i especialització

Inicialment, la botiga es dedicava als queviures en general i la pesca salada. En les darreres dècades del segle anterior es va decantar el negoci a les especialitats de xarcuteria derivades del porc.

Amb l’última modificació del local comercial l’any 1989 es va introduir una gran varietat de productes elaborats del porc, productes ibèrics, plats precuinats i formatges de diferents procedències.

Generacions de xarcuters

Actualment qui regenta el local és en Joan, la Conxita i el seu fill David, essent la quarta i cinquena generació respectivament a càrrec de l’establiment.